Relatiemediation en Coaching: wacht niet tot het te laat is

Wanneer jullie de stap gaan zetten tot relatiemediation/coaching, mag je trots zijn op jezelf. Het is voor veel mensen namelijk een grote stap om samen met derde naar jullie relatie te kijken. Voor mij is het dan ook heel belangrijk dat jullie mij vertrouwen. Het is mijn doel jullie te ondersteunen met het verkrijgen van inzichten, patronen, uitingen van emoties in woorden en onder ogen brengen waar jullie naartoe willen en hoe.

Hoe gaat relatiemediation/coaching in zijn werk?

De meest voorkomende onderwerpen waar koppels voor komen zijn; het missen van verbinding, affaire, sex, familie, tijd, broer/zus relatie hebben in plaats van een liefdesrelatie. Maar ook individuen die vast zitten in patronen van mislukte relaties, zijn tegenwoordig een veelvoorkomende situatie. Tijdens onze sessies zullen we beginnen met het creƫren van ruimte en vertrouwen. Wie zijn jullie, hoe ziet jullie leven eruit en waar komen jullie vandaan. Het is begrijpen van de huidige realiteit en wat zich heeft afgespeeld in het verleden. Het is voor mij als coach belangrijk een beeld te hebben van jullie als persoon en stel. En we stellen jullie doel vast: waarom zijn jullie hier?

Vervolgens worden er 2 sessies ingepland waarin ik jullie apart spreek. Dit geeft jullie de kans jullie verhaal te vertellen zonder bijvoorbeeld bang te zijn de ander al meteen te kwetsen. Het geeft mij meer een beeld van jullie emoties en visie.

Daarna gaan we weer met elkaar verder. Het is nogmaals belangrijk dat we in deze 3 voorgaande sessies een vertrouwensband hebben opgebouwd. Dat ik jullie de veiligheid kan bieden die jullie nodig hebben om door te gaan. Niks is namelijk meer waardevol dan in alle veiligheid eens echt zeggen wat er op het hart ligt. De diepte in gaan is eng, maar juist dat is de kern tot het verbreken van patronen en nieuwe inzichten te verkrijgen. Elkaar anders horen en zien. Een nieuw vervolg en begin van jullie liefdesband.

We hebben besproken wat jullie doel is, hoe de realiteit eruit ziet en nu worden de sessie vervolgd met een meer verdiepend doel. Het begrijpen van ervaringen, perspectieven, (ver)houdingen, het draait om de verkenning. Het draait om het begrijpen van de situatie. Door het echt begrijpen van de situatie komen er uiteindelijk inzichten. Dat resulteert in praktische en werkzame oplossingen.

Vanuit daar kunnen we verder gaan naar het actieplan. Het maken van een plan betekent niet dat alle problemen zijn opgelost. Het betekent dat jullie beschikken over waardevolle nieuwe inzichten waarmee aan de gang gegaan kan worden. Het biedt hoop! Vanuit daar is een verandering mogelijk. Natuurlijk zal dit niet meteen gaan, maar met geloof, optimisme, openheid en vertrouwen is er veel mogelijk. Jullie zullen de hernieuwde toegankelijkheid naar elkaar toe voelen, de verbinding weer sterker maken en zo weer dichterbij elkaar komen. Een nieuw hoofdstuk in gaan met meer kennis en liefde.

Het aantal gesprekken hangt af van jullie persoonlijke situatie en jullie behoeftes. De meeste stellen merken al positieve verandering en verkrijgen nieuwe inzichten na enkele sessies en gemiddeld ronden koppels hun sessies af tussen de 10 en 15 sessies. Natuurlijk gaan behandelingen altijd in overleg.

Voor meer informatie en vragen, neem dan gerust contact op. Laat je naam en telefoonnummer achter via onderstaand formulier.